Nevezd el az exről!

Sajátos akcióval célozza a reményvesztett vagy kiábrándult szerelmeseket egy New Jersey-ben működő állatmenhely. A Homeward Bound Adoption Center szokatlan ötlettel rukkolt elő: a ’Neuter your Ex’, azaz ’Ivartalanítsd az exed’ adománygyűjtő kampánnyal.

A promóció keretében az állatbarátok 50 dollárt adományozhatnak, amiért cserébe elnevezhetnek egy kóbor macskát. Ezután a cicust (aki például az exük nevét viseli) ivartalanítják, majd visszaengedik a társai közé.

Az Instagramon beharangozott rendhagyó ötlet a menhely egyik önkéntesétől származik és abból a gondolatból indul ki, hogy „van, aminek nem kellene sokszorozódnia”. A népszerűségét pedig annak is köszönheti, hogy nagyon jól tud kapcsolódni az emberi gondolkodáshoz, mert akár beszélünk róla nyíltan, akár nem a szlogen hallatán mindenkinek beugrik egy név… Az eddig beérkezett mintegy 50 névjavaslatból legalább 5 exhez köthető volt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Homeward Bound Pet Adoption (@homewardboundnj) által megosztott bejegyzés

Szabály, hogy a kampányban kizárólag keresztnevek vagy becenevek adhatók a kóbor macskáknak! A névadó után a négylábúakat ivartalanítják, majd visszakerülnek az addigi közösségükbe. Ugyan továbbra is a városban kóborolnak, már nem szaporodnak, nem termelik újra a létszámot.

Az összegyűjtött pénz közvetlenül a programhoz folyik be, amelynek segítségével humánusan kontrollálják az egyedszámot. A program célja, hogy kevesebb kóbor macska éljen az utcákon, mivel ez egy olyan körforgás, aminek ideje lenne véget venni vagy legalább korlátozni itt-ott.

Forrás: people.com