Az evés a mindene.

Egy 14 éves brit cica, Bella az új rekorder: ő tud a leghangosabban dorombolni az egész világon. A Guinness-bizottság hivatalos mérése szerint 54.59 decibellel ő a jelenleg is élő csúcstartó. Ez kb. olyan hangerő, amivel a teavíz forr a kannában, de nem sokkal marad el egy mosógép búgásától sem.

Az angliai Huntingdonban élő cica gazdája, Nicole Spink szerint Bella egyedülálló tehetsége egészen természetesen jön, ugyanis egész nap dorombol. Ha ételt lát, ha cirógatják, folyton csak dorombol. Még akkor is, ha a TV-t nézi, szereti felvenni a szülékkel a hangoskodási versenyt. Bella még a legváratlanabb helyzetekben is dorombolni kezd, például az állatorvosi rendelőben.

A Spink családnak mindig is gyanús volt, hogy kedvencük a világ leghangosabb macskája.

Egy napon Nicole és gyerekei a Guinness Rekordok Könyvének lapozgatása közben úgy döntöttek, hogy tesztelik az elméletüket. Letöltöttek egy applikációt a telefonra, ami felvette és megmérte Bella dorombolásának hangerejét és kiderült, hogy jól sejtették a nem mindennapi hangerőt.

Természetesen ezután egy független hangmérnök is megmérte a lehető legprecízebben a dorombolást. A hivatalos mérés napján a gazdi kicsit tartott attól, hogy az önfejű macskaasszonyság aznap semmire sem lesz hajlandó, de Bella amint meglátta a kedvenc eledelét, hangos dorombolásba kezdett. A mérést hivatalosan a cicától egy méterre és a talajtól ugyancsak egy méteres távolságra kellett elvégezni.

Bella nem egy kalandor típus, gazdija szerint meglehetősen lusta. Noha technikailag kinti cica, van macskaajtója, egyre kevesebbet jár ki, ahogy öregszik. Épp csak kinéz a kertbe és megszagolja a virágokat. Szívesebben heverészik a kanapén vagy falatozik. Nos igen, valljuk be Bella szereti a hasát. Az evés a mindene.

Már akkor hangos dorombolásba kezd, ha meglátja a kedvenc macskatápjának csomagolását.

A családnak egy másik cicája is van, Lola, aki azonban annyira félős, hogy inkább elbújik. Bella sokkal érdeklődőbb és barátságosabb, rögtön ott terem, ha látogató érkezik.
Bár jelenleg Bella a csúcstartó, az örök rekordot két másik cica tartja, Smokey és Merlin egyaránt 67.8 decibellel tudott dorombolni.

Forrás: www.guinnessworldrecords.com