A technikának és a szakembereknek hála, mi is láthatjuk.

Idén a korábbi adatokhoz képest kissé megkésve érkezett meg az első fekete gólya a gemenci bekamerázott fészekre. A madár 17-én délután 16 óra 40 perckor szállt le az Ökoturisztikai Központ Gemenc Facebook-posztja szerint.

A gólyafészekkel és az ott lakók életével kapcsolatosan a Központ munkatársai folyamatos tájékoztatást ígérnek, melyeket fotókkal és videókkal tesznek még érdekesebbé. Az egyelőre nem derült ki, hogy élő közvetítés segítségével is követhetők lesznek-e az események. Többen várják, ám néhányak szerint továbbra sem lesz így, melynek okát a lassan két éve bekövetkezett drámai eseményekkel magyarázzák.

A hazatérő gólya párja érkezése előtt először általában nagy gondot fordít arra, hogy az addig üresen álló és az időjárásnak kitett fészek a lehető legjobb állapotba kerüljön, ezért építgeti, rendezgeti. A tavalyi évben épp munka közben az itt lakó gólya egyszer csak felfedezte a kihelyezett kamerát, alaposan szemügyre vette és csőrével kicsit meg is kopogtatta.

Reméljük, a most hazatért gólya párja is hamarosan követi őt, és májusban már fiókáikkal együtt töltik meg élettel a bekamerázott fészket!

A kiemelt kép illusztráció.