Különös duó.

A 30 éves Mohammed Arif szüretelő munkásként dolgozik az indiai Uttar Pradesh állam egyik falujában. Tavaly februárban épp a földeken munkálkodott, amikor észrevett egy segítségre szoruló, sérült Antigoné-darut. A madár egyik lába vérzett és láthatóan nagy fájdalmai voltak, így a fiatalember hazavitte az állatot és megpróbálta meggyógyítani. Eltartott egy darabig, de áprilisra a darunak sikerült teljesen felépülnie. Amikor viszont szabadon akarta engedni, az állat ahelyett, hogy elrepült volna, a megmentőjénél ragadt és mindenhova kísérni kezdte.
Nem gondolkodtam sokat, azonnal felkaptam és hazavittem.” – emlékezik vissza Arif arra a napra. Gyógyító krémmel kente be a sérült lábat és bambuszpálca segítségével rögzítette azt.

A madár egy bádogtetős fészerben kapott szállást.

Azóta bárhova is megy, a daru elkíséri Mohammedet. Amíg a munkában a szüretet felügyeli, Bachcha (ezt a nevet kapta a madár) sétál egyet, majd együtt ebédelnek, mielőtt hazatérnek. Télen a többi daru felkeresi a madarat, közösen játszanak, de amikor elrepülnek, Arif tollas barátja nem csatlakozik hozzájuk. Néha, amikor a férfi motorral megy el otthonról, a barátja is csatlakozik hozzá és akár 30-40 km/h sebességgel is repül mellette.

A férfi munkája során gyakran ingázik, Bachcha ilyenkor vele tart és 40-50 km-eken át kíséri. Mindig sokan megnézik őket, Arif egyfajta celebritásnak számít már a környéken. Érdekes, hogy a madár kizárólag Arifra figyel, noha a férfi felesége és gyerekei is ott élnek, a darut nem közelíthetik meg. Ha Arif neje próbál neki ételt vinni, a madár ellenségesen viselkedik, távoltartja magától.

A szakértők szerint ez egy nagyon különleges kapcsolat, főként azért, mert az Antigoné-daru legendásan kerüli a társaságot. Rendkívül erősen védelmezi a fészkét, a betolakodókkal szemben pedig kifejezetten agresszíven viselkedik.

Forrás: www.odditycentral.com