Jobb, mint egy pszichológus.

Új állati terapeuták léptek színre: állítólag határozottan javítja a mentális egészségünket, ha gyapjas, puha bárányokat ölelgetünk. Emma Redmannak és Pippa Ashtonnak tavaly lehetősége nyílt egy Wallisi feketeorrú névre hallgató juhfajtát megvásárolni. A bárány kutyához hasonlatos temperamentumáról ismert, ami tökéletesen alkalmassá teszi őt arra, hogy érzelmi támogatást nyújtson. A párosnak azóta már 7 birkája és 2 kecskéje van.

Emma maga számos nehézséggel küzdött: étkezési zavarokkal, szorongással, félrediagnosztizált mentális problémákkal. Ezek a tapasztalatok segítették abban, hogy új és innovatív módon támogassa a hasonló helyzetben lévőket. Számtalan tanulmány született már arról, hogy az állatokkal történő terápia mind a pszichológiai mind fiziológiai előnyökkel jár, mégis zömmel csak kutyákat és lovakat alkalmaznak ilyen feladatokra.

A juhokkal történő terápia így új vonalat jelent.

Az elszánt hölgyek biztonságos helyet nyújtanak, ha a hozzájuk érkezők beszélgetni akarnak, arra is nyitottak, de ha csak játszani és boldogan szaladgálni szeretnének a barik között, ezt is megtehetik. A kis csapatba tartozik az eredeti duó, Autumn és Maggy, a Wallisi feketeorrúak, valamint az ő kicsinyeik, Nelly és Ziggy. Két Cotswolds bárány, Hope és Pearl is a team tagja.

A távolabbi céljaik között szerepel, hogy iskolákat és oktatási intézményeket keressenek fel, de jelenleg csak a farmon fogadnak gyerekeket. Már sikerekről is beszámolhatnak, akad például olyan lány, aki az első percekben nem akart a bárányok közelébe menni, ma pedig már heti vendég a farmon. Mobil szolgáltatást is nyújtanak, ők is felkerekednek, ha valakinek támogatásra van szüksége. Hisznek abban, hogy a módszer működik és segít a magánnyal és elszigeteltséggel küzdőknek.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org

A kiemelt kép illusztráció.