Már a puszta látványuk is melengető puhasággal ölel körbe.

A tapintásuk bizonyára roppant selymes. Általában kevesen éreznek késztetést, hogy szarvasmarhákat ölelgessenek, pedig bizonyítottan nyugtató a hatásuk, a következőkben bemutatott állatoknál nehéz lehet ellenállni.

Pihe-puha szőr, lassú szívverés és a miénknél nagyobb testhőmérséklet elég ahhoz, hogy elolvadjunk:

A tévhittel ellentétben ez nem fajtasajátosság. Bár valóban vannak olyan fajták, amik hosszabb, puhább szőrrel rendelkeznek, mint társaik, ilyen bolyhossá tulajdonképpen bármelyik állat tehető. Annyi kell hozzá, hogy lepucolják, majd egy kiadós fürdetés után meg is szárítsák.

Hazánkban nem gyakran látni ilyet, hiszen a haszonállatként tartott jószágokhoz legtöbbször hozzá sem nyúlnak, csak terelik őket távolabbról, de külföldön a kiállításokra és különféle állattenyésztési vásárokra sokszor így érkeznek a bocik. A gének és a jó takarmányozás mellett az ápoltság is fontos szempont az állat bemutatásánál, így a lelkes gazdák rendszeresen kicsinosítják őket. Ha nincs kimondottan nyári hőség, az sem jelent akadályt, hiszen a légkondicionált istállóban, a becsületes szárítást követően nem fáznak meg ezek a jószágok.

A sok törődés az ő szívüknek is kedves, egy ölelést kár lenne kihagyni.

Forrás: Sadanduseless