Rajongott az autózásért.

Frank és Louie a két név ellenére valójában egyetlen macskát jelentett. Egy agya volt, de két, különállónak tűnő arca, amihez saját orr és száj tartozott. Mindkét száj egyetlen nyelőcsővel állt kapcsolatban, noha csak az egyik száj működött, a másiknak nem volt alsó állkapcsa.

A különleges, úgynevezett Janus macskának három szeme volt, de a középső, közös szem vak volt, azzal nem tudott pislogni sem. Az ilyen kétarcú macskák ritkán élnek túl 1-2 napot, de Franknak és Louie-nak kiemelkedően hosszú élet jutott. A fura fazon 1999. szeptember 8-án született és 2014. december 4-én távozott, 15 évesen és 87 naposan, ezzel minden idők leghosszabban túlélő Janus macskája lett.

Az ilyen állatok fejlődési rendellenességben szenvednek, aminek során az arc részben megkettőződik egy fehérje termelődése miatt.

Frank és Louie gazdája Martha “Marty” Stevens állatorvosi asszisztens volt Massachusetts államból. A cica úgy került hozzá, hogy a tenyésztője behozta az egyetemi klinikára, ahol a nő dolgozott és az egynapos cicát megsajnálva, Marty hazavitte az állatot.

Frank és Louie kezdetben nem tudtak önállóan enni, így Marty etette őket egy speciális táppal egy csövön keresztül, amíg meg nem tanultak egyedül táplálkozni. Az éhenhalás volt az egyik legnagyobb rém számukra, a bélrendszer rendellenessége miatt. Az első 3 hónapban a munkába is elkísérték a gazdit, mert állandó figyelmet és gondoskodást igényeltek.

Frank and Louie rácáfolva minden jóslatra, hosszú, egészséges életet élt.

Idővel megerősödött annyira, hogy más macskákkal játsszon és szoros köteléket ápolt a család kutyusával is. Nagyon nyugodt volt, nem félt az emberektől, sokkal inkább kutyatulajdonságokat mutatott, mint macskajellemzőket. Imádott autókázni, azonnal a kocsiba pattant, ha lehetősége volt és pórázon sétált.

Miután 2012-ben a Guinness-bizottság is elismerte a rekordot, a cicus internetes szenzációvá vált, számtalan magazinban, újságban jelent meg.