Joe Biden elnökké választásával újra kutyusok költöznek a Fehér Házba.

Az Amerikai Egyesült Államok mindenkori elnökének hivatalos lakóhelye és munkahelye a kedvenceiknek is otthont nyújt. Elnöki állatok sora fordult már meg Washingtonban, ugyanis a legtöbb elnök vagy már rendelkezett is háziállattal vagy kapott ajándékba.

Főként kutyák, macskák, lovak tettek szert így hírnévre, de más, akár egzotikus állatok is éltek ott átmenetileg. Mivel egy ciklus 4 évig tart és egy elnök maximum 2 cikluson át töltheti be a tisztséget, így a háziállatok is legfeljebb 8 éven át élvezhetik az elnöki életet.

 

Donald Trumpnak ugyan semmilyen állata nem volt, a korábbi vezetők igencsak állatbarátnak bizonyultak. Barack Obama Bo és Sunny nevű portugál vízikutyájával költözött, George W. Bush Spot „Spotty” Fetcher nevű springer spánielnek, Barnie és Miss Beazley nevű skót terriereknek, egy India nevű fekete macskának és egy Ofelia nevű tehénnek volt a gazdája. Bill Clinton Socks nevű macskájával és Buddy nevű labradorjával osztotta meg a rezidenciát, míg Ronald Reagan számos kutyával, macskával és lóval gazdagította az elnöki állatok sorát hasonlóan az elődeikhez.

Joe Bidennek két német juhásza van. Az egyik Champ, aki 2008 óta a család tagja és Major, akit 2018-ban fogadtak be egy menhelyről. Így Joe Biden lesz Amerika 46. elnöke, Major pedig az első mentett kutya, aki a Fehér házba költözhet. Így szurkoltak a győzelemért korábban:

Forrás: LADBible, wikipedia