Az angliai Hastings város parkjában jelenik meg rendszeresen a különleges kisemlős.

A megszokott vörösesbarna bunda helyett ennek a mókusnak csak a szeme vörös, tömött bolyhos farka pedig üvegmosó kefére emlékeztet.

Ezektől eltekintve mindenben viseli a fajtájára jellemző vonásokat. Ugyanúgy szökdécsel a fákon, és ugyanúgy próbál valami finomsághoz jutni az emberek jóvoltából, mint vörös és barna bundás társai. Tim Cliftonnak is úgy sikerült lencsevégre kapnia ezt a példányt, hogy a közelébe merészkedett a rágcsáló.

Tim elsőre nem hitt a szemének, azt gondolta, talán valamilyen egér lehet. De amit meglátta, ahogyan az állat a hátsó lábaira állt, hozzá az impozáns farokkal, nem volt többé kétséges, hogy mókussal akadt dolga.

Az albinizmust a pigmentek hiánya okozza, ami minden fajnál előfordulhat. Úgy lehet megkülönböztetni az albínó mókust a szintén ritkaságszámba menő fehér mókustól, hogy míg mindkettőnek fehér a fedőszőre, utóbbinak a szeme nem piros, hanem általában barna, ahogy a bőre is jóval sötétebb az albínónál.

A pocakjukat azonban színtől függetlenül ugyanúgy szeretik, bármikor szívesen fogadják a finom falatokat. Itt írtunk arról, mit adhatunk nekik enni egy találkozás esetén.

Forrás: BoredPanda