Éhezés, szomjazás, hőség, fagy, harc, menekülés és bántalmazás teszi ki a mindennapjaikat.

Temérdek mennyiségű gazdátlan állat kóborol az utcákon világszerte, akiken senki nem akar segíteni. A legsúlyosabb a helyzet Indiában és Brazíliában, de Európában is rengeteg az árva jószág (kivéve Hollandiát). Erre próbálja felhívni a figyelmet a WHO egy videóval, amit kóbor kutyákra erősített kamerákkal készítettek.

Borzalmas látni, ahogy élelmet kutatva, kukázva próbálnak túlélni ezek a kutyák, pocsolyákból isznak, miközben sokan bántják őket. Összeszorul az ember szíve látván a szenvedésüket, szörnyű, amiket át kell élniük. Nem ők akartak megszületni, nem ők akartak az utcán élni, nem ők akarnak méltatlanul elpusztulni, csak az emberek felelőssége, hogy ilyen borzalmas a helyzet.

Szörnyülködni, sajnálni azonban kevés! Meg lehet és meg is kell oldani a problémát! Hollandiának már sikerült. Országos szinten reformálták meg az állatvédelmet, ezzel megszűnt a kóbor kutyák problémája. Az egész társadalmat elkezdték az állatok szeretetére és tiszteletére tanítani, elindítottak egy átfogó programot, amiben összeszedték, beoltották, ivartalanították és örökbe adták az összes kóbor kutyát, bevezették az állatrendőrséget, ami hatékonyan lép fel a kínzásos, elhagyásos esetekben is.

Ezt kéne bevezetni mindenhol!