Fűnyíróból internetsztár.

Steve Ransley mindig is kedvelte a tengerimalacokat, de nem gondolta, hogy ilyen jelentős szerepet foglalnak majd el az életében.

Az állatokat először fűnyírás céljából vette, de valahogy egyre többen lettek a malackák. Mr. Ransley hamarosan azon kapta magát, hogy minden karácsonyra, születésnapra, még Apák napjára is tengerimalacot kap ajándékba.

@guineavale Time to stretch legs #viral #viralvideo #fyp #foryou #foryoupage #guineapigs #guineapigsoftiktok ♬ original sound – GuineaVale

Eredetileg az unokáknak szeretett volna valami emlékezeteset alkotni azzal, hogy egy kis falut kezdett berendezni a megszaporodott állatkák számára. Az elkészült település, GuineaVale a külvilágtól teljesen elzártan működik, mintegy 40 malackának ad otthont. A fehér kerítéssel ellátott városkában kézzel készített házikókat, rágcsálóméretűre szabott nyugágyakat, szárítókötelet, szemeteseket és sütögető placcot is találunk.

@guineavale For those that have asked 🥰#foryou #fyp #foryoupage #guineapigs #animals #viral ♬ original sound – GuineaVale

A házak, minden egyes tégla, minden csempe méretre vágott, majd kézzel festett, az ablakok is kifejezetten ide gyártottak. A házak jól szigeteltek, nyáron itt tudnak lakni az állatok, de télre van egy benti részük is. Minden egyes ház kb. egy hónapig készült.
A hímeket és nőstényeket külön tartják, megelőzvén, hogy ezernyi kis tengerimalacot hozzanak össze. Nem céljuk a tenyésztés.

@guineavale Lunch on the rum #fyp #viral #foryou #foryoupage #guineapigs #animals #guineapigsoftiktok #funn ♬ original sound – GuineaVale

Nem kis munka működtetni a nyüzsgő közösséget, a takarítás és alomcsere naponta akár kétszer 90 percet is igénybe vehet. A magasnyomású mosóval végzett tisztítás még hosszadalmasabb.
Az unokák javasolták a papának, hogy tegye fel a TikTokra a tengerimalac városkát és azóta több millió megtekintésnél járnak az itt készült felvételek.

@guineavale GuineaVale at Night #foryou #guineapigsoftiktok #guineapiglove #fyp #viral ♬ original sound – GuineaVale

A követők megnézhetik az étkezéseket, beleshetnek a játszódélutánba is. Mivel belépni a birtokra nem lehet, a közösségi média kínál remek alkalmat arra, hogy a rajongók részt vegyenek a kis szőrmókok mindennapjaiban.

Noha Mr. Ransley-nek limitált a birtokán a tengerimalac befogadóképessége, ötleteknek nincs híján. Úgy érzi, hogy kis négylábúaknak szükségük lenne egy templomra és felmerült egy pub ötlete is, ahol természetesen Guinness sört mérnének.

@guineavale Jabba The Guinea Hutt #fyp #foryou #foryoupage #guineapigsoftiktok #guineapigs ♬ original sound – GuineaVale

Forrás: www.abc.net.au