in

Dolgok, amiket gyakran csinálunk, de kutyáink mégsem értenek

Pedig számunkra teljesen természetesek.
Bármennyire is idomultak a kutyák a kétlábúak világához, vannak bizonyos dolgok, amelyekre rácsodálkoznak. Ilyenkor csak bámulnak ránk és nem igazán értik, miért is csináljuk. Nézzük, melyek ezek!

Viccelés

A kutyáknak nincs mérhető humora vagy humorérzéke, így ha mondjuk csak imitáljuk, hogy eldobjuk nekik a labdát, miközben nem, érzik az átvertséget, de nagy eséllyel nem fognak jól szórakozni, inkább a bizalmuk rendülhet meg bennünk.

Kiabálás

Akkor is, ha épp a kedvenc csapatunknak szurkolunk, vagy a kedvenc dalunkat kiabáljuk a fürdőszobában, a kutyát megrémítheti a megemelt hangerő, amit nem tud mire vélni. A gyengébb idegzetű kutyák ilyen esetben összehúzva magukat el is bújhatnak.

A rutin felborítása

A megszokások rabjai, ezért a rutin felborulása előtt értetlenül állnak. Ha eddig minden nap reggel 7-kor mentünk sétálni, akkor húsvétkor épp miért nem?

Tolakodás

Sok kutya annak éli meg a túláradó örömöt is. Ölelgetés, dögönyözés hirtelen. A gazditól is aggasztó, idegenektől meg egyenesen támadásnak tűnhet, akkor is, ha jó szándékú.

Büntetés korábbi dolgokért

Vagy friss melegében dorgálunk, amikor elkövette a bűnt, vagy hagyjuk annyiban. Órákkal később már nem érti, hogy miért is vagyunk dühösek, miért szidjuk le. Olyankor csak áll értetlenül és nem tudja mire vélni a frusztrációt.

Forrás: I <3 dogs

 

Ezek a madarak profi építészek!

A kiképzett macska rácáfol a sztereotípiákra