Csapatos megjelenésük megosztotta a közvéleményt.

Buenos Aires-től északra, festői tavak és patakok között helyezkedik el Nordelta, ami eredetileg csak a vizes élővilágnak adott otthont. Aztán hatalmas beruházások keretében betette oda az ember a lábát és a luxusáron elkelő ingatlanok lakói most ki vannak borulva a kapibarák tömeges megjelenése miatt.

Az argentin média szerint a világ legnagyobb rágcsálói zavarják a forgalmat, kukáznak, háziállatokat támadnak meg, miközben ürüléket és szemetet hagynak maguk után, így megkeserítve az ott élők életét. Azt mondják, alapvetően nincs bajuk ezekkel az állatokkal, de mára már annyira elszaporodtak, hogy szükséges lenne tenni ellenük.

A másik oldal szerint viszont az ember a probléma, aki elfoglalta az állatok természetes élőhelyét, amit a vízidisznók most megpróbálnak visszaszerezni. Hiába szeretnének a gazdagok a természet közelében élni úgy, hogy ne legyen ott semmilyen állat, ez még sok pénzért sem kivitelezhető veszteség nélkül. Sok helyen láttuk már a pusztítást, amire a kapzsiság képes, állatfajok tűntek el a föld színéről az emberi tevékenység miatt.

Élhetnénk békében mellettük, velük, ha nem vennénk el az életterüket, mert egyébként a vízidisznó roppant barátságos állat.

Forrás: OddityCentral