Azt hinnénk, a kutyák privilégiuma az engedelmesség, de most bebizonyosodott, hogy nem.

Eddig nem nagyon láttunk cicákat a kötelékben.

Nem jellemző, hogy megpróbáltak volna macskákat kiképezni bármilyen katonasággal, rendőrséggel, életmentéssel kapcsolatos feladatokra. Bár a CIA a ’60-as években közel mintegy 20 millió dollárt költött arra, hogy kémet faragjon a macskákból, az akció kudarcba fulladt, amikor a sok belefektetett munka és pénz ellenére az ügynök macskát az első éles küldetésére igyekezve egy taxi elütötte. Nemhogy ekkora, még kisebb kaliberű oktatással sem foglalkoztak különösképpen, mondván a macskák annyira öntörvényűek, hogy nem különösebben idomíthatóak.

Egy nyugalmazott katona ebbe nem törődött bele és rácáfolt az összes sztereotípiára. Gangbeng (ami mandarinul érmét jelent) nevű macskáját megtanította olyan dolgokra, amelyeket magasan képzett kutyáktól szoktak elvárni. Gangbeng gond nélkül végigmegy akadálypályán és parancsra egy sor feladatot végrehajt:

A közzétett videó kapcsán sokan támadták a férfit, feltételezve, hogy erőszakkal vette rá a macskát, hogy megtegye a kért mutatványokat. Ő azonban mindenkit megnyugtatott, hogy soha nem bántotta imádott kedvencét, és szerinte nem is lehet a cicákat büntetéssel vagy veréssel idomítani. Épp amiatt, mert kevésbé szolgálatkészek a macskák, mint mondjuk a kutyák vagy a lovak, csak a kegyeikbe férkőzéssel lehet náluk bármit elérni.