in

Ha kint tartod a kutyád, állatkínzó vagy?

Döbbenetes mindennapos kommentháborúnak lehetünk tanúi a közösségi oldalakon.
Azok, akik szerint a kutyának kint a helye, bármikor összetűzésbe kerülnek azokkal, akik szerint csak a házban, ágyban párnák közt fekve lehet boldog egy kutya. A harmadik csoport, akik kint és bent is tartják a kutyát, szintén ringbe szállnak, így lesznek indulatok melegágyává a különféle kutyás csoportok. Szükséges ez?

A kutya, mint társállat, az ember legjobb barátja, szívesen él a közelünkben. Az, hogy mi számít jó körülménynek, függ a kutya méretétől, korától, vérmérsékletétől és egészségügyi állapotától. A termetes, szánhúzásra tenyésztett husky valószínűleg nem fogja hosszú távon jól érezni magát egy állandóan 20-30 fokos hőmérsékletű panellakásban, ahogy egy rövid szőrű kis apróság sem a csupasz téli kertben.

Minden kutyának arra van szüksége, hogy ki legyenek elégítve az igényei. Ebbe benne foglaltatik, hogy legyen elegendő mozgásra lehetősége, legyen egy biztonságos, kényelmes hely, ahol pihenhet, és mindeközben elegendő táplálék és ivóvíz álljon a rendelkezésére! Ehhez jön hozzá a társaság, amit az emberek vagy más állatok nyújtanak. Ha mindez megvan, akkor ő boldog. Akár kertben, akár lakásban, akár úgy, hogy időzhet kint és bent is.

Megszületett Magyarország állatvédelmi kódexe

Szántasd fel a kerted malacokkal!