Ez komoly?

Tudjuk, hogy a kutyák intelligens lények, a nyulak sokkal okosabbak, mint gondolnánk, a madarak pedig még a gazdájukat is képesek meglepni. Egyesek pedig még közülük is kiemelkednek és egyenesen világrekordra törnek. Közülük mutatunk be ötöt!

Fontos, hogy a gazdik minden esetben hangsúlyozzák, hogy az állat maga akart többet és többet tanulni, ők csak ráéreztek a páratlan tehetségre. A tanítás sosem negatív módszerekkel, hanem mindig pozitív megerősítéssel történik: nem maradnak el a dicséretek, jutalomfalatok és dédelgetések, amelyek következtében mindketten élvezik ezeket a mókás alkalmakat.

Lássuk az állati rekordokat!

A legtöbb trükk, amit egy macska be tud mutatni 1 perc alatt

Alexis nem egy átlagos cica. A gyönyörű, fekete macsek gazdája, az Ausztriában élő Anika Moritz szerint az állat ragaszkodó, ugyanakkor a szabadság szerelmese. 8 éves korában érte el a Guinness rekordját, amikor 26 trükköt mutatott be egyetlen perc alatt. Ezek között szerepelt például a láb körbejárása, egy csengő megnyomása vagy egy célpont orral történő megérintése is.

A legtöbb trükk, amit két kutya mutatott be 1 perc alatt

Elképesztő páros: Wish és Halo, két gyönyörű border collie Kaliforniából. A két négylábú együtt él, játszik, rágja az ízletes falatokat és kergetőzik. 2020. decemberben a duó sikeresen bemutatott 28 trükköt, szorosan összedolgozva, kiképzőjük, Emily Larlham segítségével. Annak ellenére, hogy tökéletes köztük az összhang, a kutyusokat külön-külön tanították be a trükkökre.

A legtöbb trükk, amit egy nyuszi valaha bemutatott

Taawi egy valódi csodanyúl: a kevert vérvonalakkal rendelkező puhabundás igazi trükkmester. 4 éves volt, amikor gazdijával, a finn Ano Kivikallioval rekorderek lettek, egyetlen perc alatt 20 trükköt felsorakoztatva. Némelyik mutatvány klasszikusnak mondható, például a pacsizás, de emellett forgás, hajlás, kártyahúzás színesítette a palettát.

A legtöbb sikeres kosárra dobás, amit egy nyúl mutatott be 1 perc alatt

Biniről 2016-ban derült ki, hogy nem egy szokványos nyúl, ugyanis megdöntötte a kosarazás rekordját: a Holland lop törpenyuszi 60 mp alatt hétszer zsákolt be. Kiképzője, Shai Asor kezdetben csak forgásra és egyszerű trükkökre akarta megtanítani az állatot, amikor azonban észrevette, hogy Bini a labdáért rajong, készített neki a kosárlabdapályát.

A leggyorsabb 5 méter, amit egy kakadu egy rolleren megtett

Chico egy fehérbóbitás kakadu és egy egészen különleges világcsúcs tartója. Gazdija, Kaloyan Yavashev épp egy másik madarat tanítgatott, amikor Chico felment az asztalra és elkezdett robogózni. 2022 februárjában Milánóban mutatta be a mutatványt, amit a Guinness is hitelesített: 5 métert száguldott a járgánnyal. Nem hagyta, hogy bármi elterelje a figyelmét, neki készített speciális robogóján saját rekordját (17.79 mp) megdöntve, 14.58 mp alatt tudta le az 5 méteres távot.

Forrás: www.guinnessworldrecords.com