Imádjuk a pozsgásokat, mert változatosak, gyönyörű színekben pompáznak és mert sok helyen jól érzik magukat. Ezért akár egyedi műalkotásokat is létrehozhatunk a segítségükkel, belőlük a kertünkben.

Ahhoz, hogy pozsgás növényekből mutatós kis állatfigurákat készíthessünk, nem kell sok minden. Szükség van egy alapra, mely készülhet kőből, agyagból, fából, vagyis leginkább valamilyen természetes anyagból és aminek olyan formája van, amilyen állatot szeretnénk eredményül. Ezen kívül némi kókuszrostot kell beszereznünk és hogy azt rögzíteni tudjuk az alaphoz, célszerűen könnyen hajlítható drótot vagy dróthálót. Végül néhány pozsgásra lesz szükségünk, amelyekkel benépesítjük a terepet. A pozsgásokban az a jó, hogy könnyen alkalmazkodnak – kicsit olyanok, mint a tenger élővilága – amihez hozzáérnek, azon megtelepszenek és szépen növekedésnek indulnak.

A lehetőségek tárháza végtelen, mi most kifejezetten a tavaszi időszakra hangolódva különböző szukkulensekből készült állatkákat gyűjtöttünk csokorba és hoztunk – inspirációul. Inspirációul, hiszen ezek mindamellett, hogy már-már szobrászati műremeknek tűnnek, valójában nagyon könnyen elkészíthetők.

Egy színes pillangó pihen a fatörzsön.


Fotó: Simply Succulents/Pinterest

Egy csigabiga a bokrok tövében.


Fotó: Simply Succulents/Pinterest
Mindjárt ugrik egyet.

Fotó: Simply Succulents/Pinterest

A legyeket figyeli.

Fotó: etsy.com

Meseszép gyíkocska sütkérezik a napon.


Fotó: Simply Succulents/Pinterest

Egy lomha teknős, már legalább százéves. Vagy mégsem?

Fotó: indulgy.com/Pinterest

Ez már monumentális projektnek számít.

Fotó: allthingsplants.com

Szintén egy nagyobb.


Fotó: Pinterest