Lenyűgöző dolgokra képesek a kutyák, hogy megvédjék a szeretett családjukat.

Caitlyn Radel-Paaby sem tud elég hálás lenni a kedvencüknek, akinek sokat köszönhetnek. A hálaadás előtti estén a boltból hazaérve csodálkozott rá a nő, hogy a 10 hónapos pireneusi hegyikutyája, Willow nem üdvözli őt. Bár a párja és a gyermeke otthon volt, mindig örömmel fogadta őt kutyája, aki aznap nem volt sehol. Ezt nagyon gyanúsnak találta, így elkezdte keresni, mégis hol bujkál a kutyus?

Körülnézett a házban, míg végül meglett Willow a dolgozószobában, az asztal alatt. A kutya látszólag ideges volt, ugatott, és nem volt hajlandó kijönni az asztal alól. Nem volt csóválás, nem volt öröm, mint máskor, hanem makacsul ragaszkodott ahhoz a helyhez. A nő nem értette, miért viselkedik így az eb, amíg meg nem érintette a falat, ami meleg volt. Az asztal alatti konnektor falba süllyesztett szerelődobozában izzottak a vezetékek.

Azonnal értesítették a tűzoltókat, akik orvosolták a problémát és azt mondták, ha nem fedezik fel idejekorán, valószínűleg rövid időn belül az egész ház lángba borult volna. Hála a kölyöknek ez nem történt meg, mivel kiszagolta és jelezte a közelgő katasztrófát.

Így a hálaadás tényleg ünnep lett, és a Radel-Paaby család hálát adhatott szeretett kedvencéért, aki megmentette a házukat és lehet, hogy az életüket is.

Forrás: The Dodo