Együtt járnak állatorvoshoz is.

Shrimp, a kakas őrült szerelembe esett Basillal, a mozgáskorlátozott tyúkkal. A két szárnyas közös, szőnyegből és gyerekrácsból készült bunkiban él. Az egylábú pipi és lovagja a ‘Here With Us Animal Sanctuary’ menhely lakója Pennsylvania államban.

Basil egy nagyvolumenű csirkementés keretében került ide, a kakast pedig egy nappal a tervezett elaltatása előtt menekítették ki. A két csőrös 18 hónapja él ugyanott, de csak tavaly októberben futottak össze és azonnal egymásra hangolódtak.

Basil egyik lábát ugyanis 2022 októberében kellett amputálni egy fertőzés következtében és a biztonsága érdekében kellett egy védett helyen elkülöníteni. Nagyjából ugyanebben az időben került be Shrimp is, akit az udvarban élő többi baromfi piszkált, zaklatott.

Ekkor szökkent szárba a románc. Noha Basil egy kicsit nehezebben nyílt meg Shrimp számára, mostanra már erős szövetség alakult ki köztük. Táncolnak egymásnak, mórikálják magukat, finomságokon osztozkodnak, sőt még azt is megtagadják, hogy külön-külön menjenek állatorvoshoz, csak együtt hajlandóak. Shrimp rajong Basilért, nagyon izgatott lesz, amikor meglátja a szíve választottját. A tyúk szemérmesebb, tartózkodóbb módon fejezi ki az imádatát.

Még a menhely gondozói is le vannak nyűgözve a tökéletes páros bájos szerelme előtt.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org, kiemelt kép: SWNS