Egy különleges kutya rendkívül pozitív hatással lett egy kommunikációs problémákkal küzdő iskoláslány mindennapjaira, köszönhetően a közöttük kialakult csodálatos barátságnak.

Sophia és legjobb barátja, Rylee inspiráló története következik.

Sophia olyan, mint bármelyik 6. osztályos kislány. Édesanyja elmondása szerint bohókás, kalandvágyó és igencsak keményfejű gyerek. Sophia ugyanakkor autista is, ez pedig nagyban megnehezíti és feszültségekkel telivé teszi számára a másokkal való kommunikációt.

“Sophia autista, ami azt jelenti, hogy szociálisan ügyetlen, az emberek többségével nem tudja megértetni magát.” – fejtette ki édesanyja.

Édesanyja és tanárai elmondták továbbá, hogy Sophia ritkán szólt a tanáraihoz vagy beszélgetett az osztálytársaival a korábbi tanévek során. Hajlamos volt a dührohamokra és a frusztrációra a tanórák alatt, minden bizonnyal amiatt, hogy nem tudta mások számára érthetően kifejezni magát.

Az idei tanév azonban teljesen másképp alakult a számára, köszönhetően új barátjának, Rylee-nak.

Bea Chang, KARE

Sophia egyik tanára elmondta, hogyan segített a kutya Sophiának abban, hogy jobban érezze magát, és elég önbizalma legyen ahhoz, hogy az órákon aktívabban vegyen részt, ami a korábbi években még soha nem fordult elő. Rylee mindennap elkíséri a kislányt az iskolába és minden tanórán vele van. Lefekszik a pad alá és türelmesen kivárja az órák végét.

“Amikor úgy érzem, hogy nem tudok megbirkózni egy helyzettel, a kutyus odajön hozzám, leül, a fejét pedig a lábamra fekteti. – meséli Sophia, hogyan segít neki Rylee a nehéz pillanatokban. Rylee Sophia otthoni életének is pozitív szereplőjévé vált: egymás mellett alszanak, és a kutya átsegíti Sophiát a napi rutinfeladatokon is.

A segítőkutyák (de gyakorlatilag az összes kutya) fantasztikus társ lehet. Állandó figyelmük és szeretetük minden emberből a legjobbat hozza ki, ahogyan ezt Sophia és Rylee szívmelengető története és irigylésre méltó barátsága is remekül példázza.