Élet a vadonban.

Messze-messze, Alaszka északi partjainál, a Bering-tengerben fekszik Szent Lőrinc szigete: a földdarab közelebb van Oroszországhoz, mint az Egyesült Államokhoz. Egy itt található városka, Gambell lakója Mandy Iworrigan, 3 gyönyörű gyermek édesanyja, valamint a család 3 kutyusának gazdija.

Amikor a família felkereste a sziget másik részén, Savoonga-ban élő nagybácsit márciusban, az utazás során nyoma veszett 2 ebnek: Starlight-nak és egy ausztrál pásztorkutyának, Nanuq-nak.

Az anya szerint a nagybácsi kutyusa, Ghost volt az, aki játszani és kergetőzni hívta két társát a fagyos tájban. Ghost rendszeresen el szokott otthonról napokra tűnni, de Starlight és Nanuq nem volt ismerős a környéken, így ők nem találtak vissza.

Egy este, kb. 2,5 héttel később, Starlight egyszer csak váratlanul megjelent, Nanuq azonban továbbra sem került elő, amitől gazdija, a 8 éves Brooklyn nagyon szomorú lett.

Egy héttel később Mandy édesapja üzent, hogy egy Nanuq-hoz hasonló kutyát láttak egy Wales nevű kisvárosban, a Seward-félszigeten, ami 270 km-re fekszik Savoonga-tól. A Facebookra felkerült egy fotó egy csoportba, ahol a környék ügyes-bajos dolgait intézik az ott élők. Mandy megnézte a képet és döbbenten látta, hogy az ő kutyájukról van szó.

Nanuq azt jelenti, hogy ‘jegesmedve’ a szibériai jupikok nyelvén. Úgy tűnik, hogy a kutya rászolgált a nevére, hiszen 270 km-t gyalogolt a befagyott tengeren, a Bering-szoroson át.

A gazdi biztos benne, hogy Nanuq fókamaradékon élt, vagy talán elkapott egy fókát, esetleg madarakat is. Jól és sikeresen túlélt a vadonban, ősi ösztöneire hallgatva. Egy harapásnyomtól eltekintve, a kutyus sértetlenül megúszta a nem mindennapi kalandot és egészségesen érkezett haza. Bizonyára lenne mit mesélnie, ha értenénk, hogy mit akar nekünk mondani…

Forrás: www.goodnewsnetwork.org, kiemelt kép: Credit Mandy Iworrigan