in

Megelevenedett a hóember rémálma, felfalta az orrát egy nyuszi!

Ékes bizonyítéka, hogy a mesebeli fantáziának van valóságalapja.
Rajfilmekben gyakran megjelenő pillanat, hogy a hóemberek legnagyobb félelme beteljesül, és valamilyen állat felfalja az orr gyanánt odabiggyesztett sárgarépát. Ez, úgy tűnik, nem pusztán fikció, tényleg sok állatnak jelent igazi finomságot a répa, köztük a nyusziknak is. A videóban szereplő kisemlős kíméletlenül tünteti el a dekorációs zöldséget és senki nem segít a bajba jutott hóembernek:

A kanadai felvétel feltehetően egy hócipős nyulat ábrázol, ami igen elterjedt Észak-Amerikában. Más hónapokban az állatnak szürkésbarna szőre van, de télre fehér bundát növeszt, hogy jobban el tudjon rejtőzni a hóban. Amint elkezdődik az olvadás és kitavaszodik, levedli a fehér szőrtakarót és újra sötét lesz a felszőre.

Ami viszont még ennél is érdekesebb benne, hogy nem csak a sárgarépát fogyasztja el a fűféléken, lágy szárú növényeken, rügyeken, hajtásokon, fakérgen és gallyakon kívül, hanem a megfagyott társait is. Ki nézné ki ebből a bájosan puha szőrpamacsból a kannibalizmust?

Korábban már bemutattuk a vérengzőnek tűnő, szamócát majszoló nyuszikat, de úgy tűnik, a valóság ennél sokkal horrorisztikusabb.

Forrás: wikipedia

Patkányokkal kerestetik a taposóaknákat és a tuberkulózist

Miért gyűlölik annyira a macskák a vizet?