Az állatkínzás soha, semmilyen körülmények között nem elfogadható, ideje lenne szigorúbban fellépni ellene!

Hazánkban még mindig kevés és enyhe ítélet születik az állatokat bántalmazókkal szemben. Korábban az egész országot megrengette és a világsajtót is bejárta a balotaszállási nő esete, aki a kocsija után kötötte a viharban megijedt és megszökött kutyáját, majd így vonszolva ölte meg. Akkor szervezetek és civilek is összefogtak, hogy elítéljék az állatkínzó nőt. A tavaly nyári eseten után a Szegedi Törvényszék 2020. június 18-i keltezésű közleményében ez áll:

A Csongrádi Járásbíróság bűnösnek mondta ki H. B. vádlottat állatkínzás bűntettében, ezért 10 hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte. A szabadságvesztést végrehajtásának elrendelése esetén börtönben kell végrehajtani.

A bíróság ítéletével szemben az ügyész súlyosítás érdekében, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet nem emelkedett jogerőre.”

Szóval még mindig nincs jogerős ítélet.

“Ilyen formában nem érzem magam bűnösnek.”  – mondta a vádlott az első ülésen, ami rendkívül szomorú. Kegyetlenül, gyötrelmes körülmények között megölte a saját kutyáját és nem érzi magát bűnösnek. Pedig kéne. Kellene, hogy bűnösnek érezze magát és minden hozzá hasonló ember, aki állatot bánt!

Mivel ez a probléma magától nem fog megoldódni, muszáj tennünk ellene! Ezért jött létre az a kezdeményezés, ami állatrendőrség létrehozását és állatvédelmi ombudsman kijelölését támogatja. Az ÁLLATRENDŐRSÉGET MAGYARORSZÁGNAK csoport célja lenne a hatósági jogkörrel ellátott szerv létrehozása, ami azonnali intézkedést tenne lehetővé az ilyen és ehhez hasonló esetekkel szemben. Véget kell vetni az aljas kegyetlenségnek, ahogy egyes emberek az állatokkal bánnak, valamint annak a közönynek, ahogy sokak beletörődnek ebbe.

Az ezzel kapcsolatos nyílt levél és petíció teljes terjedelmében itt olvasható, ahol az aláírásoddal te is tehetsz a megvalósulásáért! A csoporthoz pedig itt lehet csatlakozni!

A nyitókép csak illusztráció!